skip to Main Content

Zaai liefde

Wat doe je als je niet op de boerderij terecht kan om te zaaien? 

En wat doe je ook, wanneer je om de een of andere reden niet aan de door jou gedroomde zaden kan komen?

De tijd begint nu echt te dringen, tomaat, basilicum, oost Indische kers en nog veel meer lekkers hadden eigenlijk vorige maand al voorgezaaid moeten worden! We hopen dan maar op een warme, lange zomer;)

Je kunt ‘guerrilla’ gaan tuinieren wanneer je geen eigen tuin hebt. Een plekje op de stoep, in een gemeente plantsoen of een park in de buurt is snel gevonden. Zou er wel een bordje bij zetten, een lief hekje maken of krans van stenen eromheen leggen!

Uit ervaring weet ik dat de meeste groenwerkers alles weghalen wat niet door de gemeente gepland of geplant is. Of je kunt natuurlijk ook een hele brief aan hem/haar schrijven en deze bij het plantje in een envelopje op een stokje doen. Dat je goed voor het plantje zal zorgen en het veel liefde zal geven. Dat je vind dat hij/zij zo een mooi beroep heeft. Dat je plantjes ook zo lief vind en hoopt dat er dit jaar een zelfgezaaide zonnebloem in het parkje om de hoek gaat groeien. Maakt de groenmedewerker ook wat leuks mee!

En dan, het vraagstuk van het zaad.. Wat ga je zaaien dan? Je hebt geen geld, de leverancier levert pas over 1 maand, of je bent fysiek iets van 2000 km verwijderd van het bestelde, en ja, inmiddels geleverde zaad..

Nou ook daar is wat op te vinden. Eet wat lekkers! En gebruik de zaadjes, paprika, appel, citroen, hete peper, avocado, sperzieboon, tomaat, pompoen, jonges, legio mogelijkheden!

Of maak een stekje.
En verstop, als je nu toch bezig bent, ook eens een uitgelopen ui. Die maken de prachtigste bloemen.

#Zaailiefde #Zimmerhoeve 

Back To Top