skip to Main Content

Gedichtendag

Het is poezieweek van 27 januari tot 2 februari en het thema is natuur!
Het voorbije jaar hebben we met zijn allen opnieuw de natuur ontdekt. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de hoeveel-vlinders-tel-jij-in-jouw-tuin-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur. We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de geraniums op ons balkon.

Tijdens deze Poëzieweek laten we ons verrassen door lieveheersbeestjeswoorden, door slingerplantzinnen en varenverzen. We fluisteren gedichten om de dieren te verwarmen in hun winterslaap, we laten onze woorden waaien in de wind. We geven taal aan wat we belangrijk vinden en willen bewaren. We zingen luid over een groene toekomst, vol bloesemingen en overvloed.

Gedichtendag 

Het is gedichtendag 
Een dag waarop je schrijven mag 
Doe mee met onze dichtwedstrijd  
En neem de tijd 
Om te schrijven over de boerderij 
Dus voel je vrij 

Jaaaaa het is gedichten dag. En dat vieren we op de boerderij. Doe jij mee? 
Schrijf een mooi gedicht over de boerderij. Het kan gaan over je lievelingsdier. Of over hoe je je voelt op de boerderij.  

Stuur je gedicht op naar de boerderij, wij maken er een gedichtenslinger van en hangen deze op in de stal.  Hier onder vind je een aantal tips om je op weg te helpen. 

  1. Een gedicht mag rijmen maar het hoeft niet 
  2. Alles wat je bedenkt is goed 
  3. Een gedicht mag kort zijn maar ook lang 

We kijken uit naar je gedicht! Veel plezier met schrijven en tot ziens op de boerderij!  

Back To Top