skip to Main Content
Boomfeestdag!

Boomfeestdag!

Het streven van de Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Al bijna 60 gemeenten hebben deze zelfde intentie uitgesproken door het tekenen van de Intentieverklaring – ieder kind een boom –. Ook de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) ondersteunt dit Boomfeestdagproject. Dit doet ze door gemeentecolleges te stimuleren om deze Intentieverklaring te ondertekenen en te promoten dat deze intentie gemeente breed uitgedragen zou moeten worden. Dat betekent dus niet alleen bij planuitvoerders maar ook bij beleidmakers, planvoorbereiders en architecten.

Het belang voor gemeenten
De gemeente helpt de kinderen om ze natuur bewuster te maken en zij helpen de gemeenten in de PR van het gemeentelijk groen en openbare ruimte. Daarnaast dragen de kinderen ook een steentje bij aan het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelen in hun gemeente, want de aanplant van bomen en bossen helpt bij het halen van deze klimaatdoelen.

Boomfeestdag Stadsboerderij Zimmerhoeve
Bomen versieren straten en pleinen. Bossen beschermen de bodem, houden water vast, verzachten het klimaat, geven een thuis aan dieren en geven ons zuurstof. Bomen zijn belangrijk voor de aarde.Wat wens jij voor onze toekomst? Kom knutselen en visualiseer deze wens en versier daarmee een boom.

Boomfeestdag 13 maart Stadsboerderij Zimmerhoeve
13.30 – 15.00

Back To Top