Skip to content
Menu

Amulets

Amulets for Bellamy_Daniele Scauso

Een openbare buurt – tentoonstelling in Amsterdam Oud – West Een buurt wordt een galerie. Tussen 1 juli en 28 augustus zal Italiaanse kunstenaar Daniele Scauso (Rome, 1981) een unieke solotentoonstelling organiseren: AMULETS – offline art for Bellamy . De kunstenaar zal – in samenwerking met buurtbewoners – de straten van de Bellamybuurt in Amsterdam Oud – West transformeren in een openlucht galerie die 24/7 open is voor iedereen om van te genieten.

Door het heruit te vinden van gebruik van private en publieke ruimten, wil AMULETS een positieve draai aan de pandemie geven, aangezien deze de essentie van kunstbeleving op veel niveaus op de proef heeft gesteld. Als amuletten – voorwerpen met het doel te verfraaien en te beschermen – zullen de sculpturen van de kunstenaar het leven van een buurt versieren, en de bewoners en het dagelijkse b uurtleven vergezellen. Door gebruik van lokale architectonische elementen, zoals de iconische hijsbalken en ramen van lokale huizen, is Amulets een experiment dat onconventionele kanalen ontwikkelt om kunst tentoon te stellen in stadsruimtes en om een breder publiek te bereiken.

Het doel van het project is om kunst en mensen opnieuw samen te brengen in het kader van de alledaagse drukte van het leven in een buurt. De essentie van het project bouwt op collectieve actie: geïnteresseerden en buurtbewoners kunnen de totstandkoming van het project daarom steunen en volgen op het voordekunst crowdfunding platform.

Voor pers en informatie neem contact op met Daniele Scauso via: email: daniele.scauso@gmail.com of mobiel: 0644670762 *** Daniele Scauso (Rome, 1981) is een Italiaanse self – taught kunstenaar die in Amsterdam woont. Hij gebruikt diverse media, met name ijzer en elektronisch afval. Zijn werk varieert van sculpturen en installaties, tot schilderijen en fotografische samenwerkingen. Zijn kunstwerken zijn tentoongesteld in Nederland, Zwitserland en Italië. Sinds 2015 is Daniele’s studio gevestigd in de Bellamystraat in Amsterdam Oud – West. *** AMULETS – Offline art for Bellamy | Juli 1 – Augustus 28 | Bellamybuurt, Amsterdam