skip to Main Content

Kastanjeboom varkensweide

We wilde graag het dierenwelzijn van onze varkens op Stadsboerderij Zimmehoeve verbeteren wanneer ze buiten in de weide lopen. De varkensweide willen we graag voorzien van een boom met vallend fruit of noten. Een boom zorgt voor schaduw voor de varkens en af en toe een versnapering. Uiteraard moet deze worden voorzien van een stevig hekwerk zodat ze de boom niet beschadigen.

We hebben daarvoor een subsidie aanvraag gedaan bij Dier in Nood Maastricht, die hebben deze gelukkig gehonoreerd. Sinds 1972 maakt Stichting Dier in Nood Maastricht zich direct of indirect druk over dierenwelzijn bij gedomesticeerde dieren en dieren in de natuur. Daarom kunnen zowel instanties als particulieren die zich het lot van dieren aantrekken en ook educatie hoog in het vaandel hebben, een aanvraag doen voor financiële ondersteuning.

Onze varkens hebben nu een kastanjeboom tot hun beschikking, het duurt nog even voordat de kastanjeboom voor schaduw en kastanjes zorgt maar we zijn geduldig! Als hij groot genoeg is kunnen de dieren er nog lang van genieten.

Stichting Dier in Nood ontzettend bedankt!

Back To Top