skip to Main Content

Benodigdheden:

  • 1 kleine prei, fijngesneden
  • 1 grote ui
  • 4 kleine aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • een plastic tas vol brandneteltoppen
  • 4 liter bouillon of 4 liter water en 3 bouillonblokjes
  • 250g spekblokjes (optioneel)
  • boter
  • een flinke scheut room
  • zout en peper naar smaak.

Werkwijze:

  1. Verhit de boter in een soeppan.
  2. Voeg de ui en prei toe en bak tot de ui glazig wordt.
  3. Voeg de brandnetels, bouillon en aardappels toe, breng het geheel aan de kook en laat zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Bak ondertussen de spekblokjes.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
  6. Voeg de room en eventueel gebakken spekblokjes toe.
Back To Top